Translate

Saturday, September 13, 2014

Cine si cu ce drept a pus lacate pe porti?







Vineri, 12 septembrie a.c., doi membrii ai Asociatiei pentru protectia animalelor “Sprijin pentruLabus” au mers la “curtea cu multi caini” din Santuhalm cu 300 kg de hrana uscata, din cele 3000 kg primite de la sponsori. Si, ce sa vezi ! Surpriza!...sau nu…Ei bine, pe toate portile erau puse lacate ! Ziua in amiaza mare !  De catre cine? Nu stim. Dupa o vreme, unul dintre fostii angajati ai primariei Deva, care inca locuieste in acea incinta, a aparut la poarta. Cand a fost intrebat de vicepresedintele asociatiei cine si de ce a pus acele lacate, omul a raspuns ” sefii”. Care sefi?! Aceasta este o intrebare retorica, desigur, atata vreme cat acest loc este doar un teren public cu sute de caini fara nici un “stapan”.



Ne intrebam cat va mai fi prelungita agonia  animalelor din spatele gardului de lemn si acum al lacatelor? DUpa ani in sir in care s-au scris sute de articole, s-au facute zeci de stiri TV despre mizeria din acest loc, inca se accepta ca "cineva" sa se creada mai presus de lege si sa tina in iad sutele de caini. Cand se va face lumina si va fi aplicata legea, asa incat aceste animale sa nu mai fie tinute in mizerie, foamete si boli?
Asociatia “Sprijin pentru Labus” hraneste de ceva timp cainii din asa-zisul adapost, membrii sai intampinand tot felul de oprelisti, manifestari violente si jigniri din partea celor doi fosti angajati ai primariei Deva, dar si a unui membru al asociatiei care, zice-se,  ar avea “dreptul: pe acel loc". Cu toate acestea, nu s-au lasat alungati si continua sa lupte pentru schimbare. Este foarte limpede ca  nu are nimeni nici un drept acolo, decat primaria Deva, asupra acelui teren. In rest, Dumnezeu cu mila! Culmea ironiei este ca  portile metalice, care au inlocuit ramasitele de lemn ale fostelor porti, puse acum multi ani de edilul acum deputat, au fost aduse si montate de membrii ai Asociatiei "Sprijin pentru Labus" ! Rasu-plansu, ca pe la noi, cand unii se cred mai presus de lege.
Asadar, putem doar sa speram ca autoritatile vor lua o decizie in favoarea cainilor si nu se va mai prelungi agonia animalelor si actiunile ilegale a celor ce isi fac veacul acolo de ani si ani .


G.E.S.

No comments:

Post a Comment